Categorie: De keukenkatholiek

Wonderlijke recepten voor de smulpapen

Komkommertijd

Omdat Marsha met zwangerschapsverlof is, neemt haar man Anton tijdelijk de honneurs waar in de rubriek ‘De keukenkatholiek’. Hij toont u op kunstige wijze wat hij zoal met komkommers kan.

Breken en delen

Heeft u het deze week ook zo druk met het afronden van de vastenperiode en de voorbereidingen op het paasfeest? Geen nood, want Marsha helpt je weer op weg met een aantal eenvoudige recepten voor die laatste vastendagen, maar ook voor een heerlijk, uitgebreid paasdiner.

Overvloedige maaltijden

Toen we de film Noah zagen, kregen we op de redactie spontaan honger. Wie maakt er nu ook tijdens de vastenperiode een film met zoveel dieren erin? We hebben dus Marsha maar naar de V.S. gestuurd om de cast te interviewen over deze spraakmakende film en meteen wat smakelijke recepten bij hen los te peuteren.

Verheug u, pasgetrouwden!

Het is weer bijna halfvasten en dat is goed nieuws. Niet alleen voor pasgetrouwde katholieke stelletjes, maar ook voor Limburgse kinderen, die traditiegetrouw krombroodjes mogen rapen. Marsha legt uit hoe je ze ook zelf kunt maken.

Vastenvoedsel voor echte katholieken

Voor alle hongerige katholieken die deze week wat extra koolhydraten nodig hebben, presenteert Marsha wederom een aantal vastenrecepten. En ga er maar voor zitten, want deze week zijn ze stevig. Eet smakelijk!

Beste Geert

Na haar vorige artikel werd Marsha bestookt met brieven, mails, voicemails en postduiven van een lezer. Tussen alle beledigingen en bedreigingen door bleek Geert een echt gevoelsmens, die van lekker eten houdt en de kookkunsten van zijn moeder en oma mist. Marsha staat hem liefdevol bij met goede raad en wederom een week aan vastenrecepten.

Flexivasten

Tijdens Carnaval woedt bij Marsha thuis een kille strijd tussen Krabbegat en Tullepetaonestad. En aangezien de vastenperiode weer voor de deur staat, moet er ook nog nagedacht worden over wat er de komende tijd gegeten wordt. Marsha denkt graag vooruit en daar kunnen de lezers van Broodje Paap van profiteren. Lees verder en ontdek een weekvoorraad aan vastenrecepten.

Strooien

Een telefoontje van de paus is voor Marsha aanleiding om zich af te vragen hoe ze het tot heilige kan schoppen. Na het proeven van dit recept, geïnspireerd door de grootste heilige van deze tijd, denken Manoury en Jaap dat ze al aardig op weg is.

Oecumenische maaltijd

Oecumenische maaltijd

Het zal je maar gebeuren: heb je als katholieke huisvrouw al genoeg stress aan je man en 12 kinderen, staan ook nog eens je protestantse buren op de stoep om te komen eten! Marsha overkwam het, en wij van Broodje Paap hopen dat u kunt leren van deze zenuwslopende ervaring.

Franciscuskoeken

Franciscuskoeken

Na een geheimzinnig bezoek aan de Vaticaanse kelders ontvangt Marsha van de paus het recept voor Franciscuskoeken.


Recente reacties