De Avonturen van Paus Frans

De Avonturen van Paus Frans #15

Paus Frans is een bruinvis aan het lanceren
Waarschuwing: de platvloerse humor in deze reeks avonturen kan voor constipatie zorgen.

Over de bruinvis

Bruinvis wordt tegenwoordig nauwelijks nog gegeten. In de middeleeuwen was de bruinvis echter volksvoedsel. Hij werd gekookt en vervolgens gevuld met veel kruiden zoals peper, saffraan en kaneel. Het dier werd ook wel “meerzwijn”, “zeevarken” en “varkensvis” genoemd, refererend aan de snuit die aan een varken doet denken. In Brabantse archieven vindt men wel eens “waterverken” als alternatieve benaming voor bruinvis. Ondanks het feit dat het een zoogdier en dus geen vis is, stond de rooms-katholieke Kerk het eten van bruinvis tijdens de vasten en op vrijdagen toe.

, , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *