Selfie van Janneke met de paus

Retecool! Janneke ontmoet de paus

Janneke de Groot (23) heeft gisteren een vakantiekiekje op Facebook geplaatst, waaruit blijkt dat zij paus Franciscus heeft ontmoet. De foto ging binnen de kortste keren viraal.

Selfie van Janneke met de paus
Janneke (L) op de foto met paus Franciscus (R).

“Retecool, joh!”, reageerde haar Facebook-vriend Floris Jansen (21). Voormalig klasgenoot Bert van Maanen (23) reageert iets genuanceerder: “Ben nie gelovug maar de paus tegenkomen is best chill of nie?”

Janneke – die niet graag in de spotlight staat – bleef er zelf echter laconiek onder en schreef: “@Bert Ach, ik was gewoon op de juiste plek op het juiste tijdstip. Natuurlijk is het chill, maar ik wilde gewoon graag de paus van zijn beste kant fotograferen.” Na deze bescheidenheid werd de hashtag #CanonizeJanneke korte tijd trending op Twitter.

De foto heeft inmiddels drie miljoen likes en is zevenduizend keer gedeeld.

, , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Eén reactie op “Retecool! Janneke ontmoet de paus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *