Kaspar Stangassinger

Maandagcitaat #76

De heiligen hebben een bijzondere intuïtie. Ik ben geen heilige, maar wat voor mij van belang is, zijn de eeuwige waarheden: de menswording, de verlossing en de Heilige Eucharistie. - Kaspar Stangassinger
De zalige Kaspar Stangassinger (12 januari 1871 – 26 september 1899) over eeuwige waarheden.

Citaat

De heiligen hebben een bijzondere intuïtie. Ik ben geen heilige, maar wat voor mij van belang is, zijn de eeuwige waarheden: de menswording, de verlossing en de Heilige Eucharistie.

Kaspar Stangassinger

Over Kaspar Stangassinger

Hij werd op 12 januari 1871 geboren in het Duitse plaatsje Unterkalberstein bij Berchtesgaden. In 1893 trad hij in bij de redemptoristen en werd een geliefd begeleider van priesterstudenten en jonge priesters te Gars am Inn, Oostenrijk. Hij stierf al op 28-jarige leeftijd.

Kaspar Stangassinger was als “heilige van de jonge mensen” een voortreffelijke pedagoog. In tegenstelling tot de destijds gebruikelijke autoritaire stijl was de populaire pater zowel pedagogisch als pastoraal persoonlijk zeer betrokken bij de jeugd, met een open en modern vizier ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen in kerk en wereld.

, , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


3 reacties op “Maandagcitaat #76”

  • Ik zou zeggen Kasper, en natuurlijk a.l.l.e.e.n vanuit Gods Woord:
    “Heiligen zijn zij die een levende, dagelijkse en intieme omgang hebben met Vader en Jezus, door Zijn Geest en wat alleen ontspringt vanuit de nieuwe geboorte, 2Kor5:17-21, Joh3 enz. Ik ben een heilige, omdat God dat zegt (vele keren, als je wedergeboren bent!), uut 100% genade en se rest (mijn aandeel) uit geloof (Ef2:8).

    Yep, en eeuwige waarheden zijn dat – naast Zijn menswording, Mijn verlossing en de tafel van denHeer), omdat Hij het zegt! God is goed!
    En ik ben geblessed, nu en voor eeuwig! Hallelujah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *