Gerardus van Brogne

Maandagcitaat #77

Hoe gelukkig zijn zij die geen andere verplichting hebben dan dag en nacht de Heer te prijzen, en die altijd in Zijn aanwezigheid wonen. - Gerardus van Brogne
De heilige Gerardus van Brogne over het kloosterleven.

Citaat

Hoe gelukkig zijn zij die geen andere verplichting hebben dan dag en nacht de Heer te prijzen, en die altijd in Zijn aanwezigheid wonen.

Gerardus van Brogne

Over Gerardus van Brogne

Na de dood van zijn vader besloot hij zijn verlangen te volgen en monnik te worden. Hij maakte van een diplomatieke missie in Frankrijk gebruik om in te treden bij de benedictijner monniken van St-Denis bij Parijs. Hij was diep onder de indruk geraakt van de vroomheid der monniken daar; dat was in 922. Na elf jaar keerde terug als abt om op zijn geboortegrond te Brogne een klooster te stichten.

, , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *