Maandagcitaat #33

Schrijver Tony Hendra over het kwaad.
Schrijver Tony Hendra over het kwaad.
,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


5 reacties op “Maandagcitaat #33”

  • Ja, doe maar aannames. Altijd een goed idee. Wikipedia spreekt van seksueel misbruik van zijn dochter. Daar doelde ik op.

  • Robert Frans schreef:

   Wikipedia spreekt van beschúldigingen van seksueel misbruik. Dat is iets heel anders. Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
   Zéker in dit soort kwesties is dat essentiëel. Je kunt het leven van iemand totaal ruïneren door hem of haar vals te beschuldigen van zoiets, vooral omdat men dan het “slachtoffer” sneller zal geloven dan de beschuldigde.
   Mijns inziens is een dergelijke valse beschuldiging bijna net zo erg als misbruik zelf.

   Als je er verder over leest, dan blijft het ook allemaal nogal schimmig. Geen aangiften, geen rechtszaken, geen duidelijkheid, alleen wat geroep en speculaties over en weer. Die dochter geloven is dus volstrekt een eigen keuze.

  • Jaap de Wit schreef:

   Ik weet ook niet wat ik ervan moet denken, maar ik vond het citaat op zich wel treffend. Indien de beschuldigingen waar zijn, dan heeft hij zich uiteraard schuldig gemaakt aan dat zelfde kwaad waar hij hier over spreekt.

 • Hé beste Jaap, heb je de goede man even gegoogeld voor je dit plaatste? Ik wel, want ik kende hem niet. Misschien niet iemand van wie je advies over kwaad wilt krijgen. Grt, Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *