Extremistische aanval op arme tandarts

Het internet ontplofte deze week bijna van de berichten over Walter James Palmer, een Amerikaanse tandarts die de bekende Afrikaanse leeuw Cecil heeft gedood tijdens een jachttripje. Naar verluidt had hij US$50.000 betaald om de leeuw te mogen schieten. Dit heeft tot veel ophef geleid. De tandarts werd bedreigd en er werden petities getekend om de man te vervolgen.

Toevallig ontvingen wij gisteren op de redactie van Broodje Paap een persbericht van deze meneer Palmer, waarin hij zijn handelen toelicht. Aangezien we van mening zijn dat iedere mens een eerlijke kans verdient, hebben we dus besloten om zijn brief hier te publiceren. We hopen dat jullie na het lezen van zijn verklaring evenveel sympathie voelen voor deze vriendelijke man als wij.

Beste leden van de pers,

De afgelopen dagen ben ik helaas op een nogal negatieve wijze in het nieuws gekomen, omdat boosaardige extremisten beweren dat ik een “leeuw” met de naam Cecil zou hebben gedood. Welnu, het is technisch gezien inderdaad waar dat ik een pijl in een specimen van het soort panthera leo heb geschoten, het beest een tijdje heb achtervolgd, er nog een paar projectielen in heb geschoten en vervolgens vakkundig zijn cranium heb verwijderd om het thuis boven de schouw te hangen. Dit maakte uiteraard onderdeel uit van mijn takenpakket binnen de gezondheidszorg.

Hebben jullie trouwens die nieuwe minions film al gezien? Hij is echt hilarisch! Ik heb er hard om gelachen. Haha, jullie ook, hé? Hij was goed. Ja, zo ben ik. Een vrolijke vent die kan lachen om minions. Weten jullie wie er niet om die schattige minions konden lachen? Anti-gezondheidszorgactivisten! Dat zijn vreselijke mensen zonder humor die mij telkens weer aanvallen, terwijl ik als arme, onschuldige tandarts gezondheidszorg probeer te verlenen bij mens en dier.

Je komt wat tegen, hoor, in je dagelijkse tandartspraktijk! Gaatjes vullen, kiezen trekken, beugeltjes plaatsen, en soms euthanasie plegen bij een panthera leo. Het hoort allemaal bij de gezondheidszorg. Maar als het aan die vreselijke, extremistische anti-gezondheidszorgactivisten zou liggen, dan zouden ze prompt mijn tandartspraktijk sluiten. Het moet niet gekker worden. Ze maken mij zwart, terwijl ik uit pure liefdadigheid hele gezonde dingen doe, zoals gaatjes vullen en een zielige, oude panthera leo helpen wanneer deze van zijn cranium verlost wil worden.

Walter Palmer tijdens een gezellig potje gezondheidszorgen.
Walter Palmer (links) tijdens een gezellig potje gezondheidszorgen.

Ik vertrouw erop dat jullie nu begrijpen dat mij geen blaam treft, maar dat ik een onschuldig slachtoffer van een extremistische aanval ben. Niemand neemt natuurlijk die nare anti-gezondheidszorgactivisten serieus. O, heb ik al verteld dat het waarschijnlijk fundamentalistische christenen zijn die mij aanvallen? Niet dat dat waar is, maar ik wilde de term ‘fundamentalistische christenen’ gewoon even laten vallen. Zomaar.

Bedankt in ieder geval voor jullie begrip. Bedankt ook aan de vriendelijke mensen van de PR-afdeling van Planned Parenthood, die zo aardig waren dit persbericht voor mij te schrijven, en die me hebben beloofd om morgen een bericht op mijn website te plaatsen dat deze gehackt is door vervelende anti-gezondheidszorgactivisten. Want zo zijn ze wel, hé, die extremisten!

Was getekend,
Walter James Palmer

, , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


2 reacties op “Extremistische aanval op arme tandarts”

  • De verontwaardiging over de succesvolle verlossing van Cecil de leeuw van zijn cranium vind ik verwarrend en getuigen van inconsistentie. Aangezien deze ingreep al eeuwenlang met succes wordt toegepast op menselijke koningen, zoals bij Karel I (Engeland) en Lodewijk XVI (Frankrijk), is het niet meer dan rechtvaardig dat deze zegenrijke ingreep ook wordt toegepast op de koning der dieren, in dit geval in de persoon van Cecil. Ik sta daarom pal voor het recht van de koning der dieren op verlossing van zijn cranium!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *