Een sleepnet vol vis

De gelijkenissen van Jezus waren niet voor iedereen weggelegd.
De gelijkenissen van Jezus waren niet voor iedereen weggelegd.
, ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


3 reacties op “Een sleepnet vol vis”

  • Steven schreef:

    Ja heel mooi, maar dan. Gelijkt het rijk der hemelen nou op Urk of Volendam? Er wordt gesproken over een quota van 144.000 vissen; hoe zit het daarmee? Vragen, vragen…

    • Jaap de Wit schreef:

      De eerste vraag is heel eenvoudig te beantwoorden. Het rijk der hemelen lijkt uiteraard op Volendam, dat – in tegenstelling tot Urk – overwegend katholiek is. Dat van het visquotum is lastiger. Iemand van de Jehovah’s Getuigen heeft het me weleens proberen uit te leggen, maar eerlijk gezegd vertrouwde ik hem niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *