Eijk blijkt 1-aprilgrap

Eerder deze week berichtte de pers dat Bezield Verband vandaag 12.000 handtekeningen zou overhandigen aan kardinaal Wim Eijk. Dit blijkt nu een groots opgezette 1-aprilgrap te zijn. Mgr. Eijk bestaat namelijk niet. Dat heeft hij zelf bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

“Jullie dachten dat ik echt was, hé? Eén april, kikker in jullie bil, lieve mensen. Dat jullie mij hier nu zien staan, is eigenlijk te vergelijken met Jezus die op een pannenkoek verschijnt. Mensen willen Hem gewoon graag zien. Zo gaat het ook met mij. Omdat ik nu eenmaal een mateloos populaire persoonlijkheid ben, zien jullie mij op een persconferentie verschijnen. Maar dat zit allemaal in jullie hoofd, stelletje goedgelovige losers,” zo legde de fictieve kardinaal uit.

Toen hem werd gevraagd of Bezield Verband wel bestaat, begon Eijk onophoudelijk te lachen. “Whahaha, jullie denken toch niet dat iemand echt zo dom is om handtekeningen te verzamelen tegen een niet bestaand beleid?” wist de gefingeerde Eijk nog net uit te brengen terwijl hij over de grond rolde van het lachen.

“Twaalfduizend handtekeningen! Bahaha, zoveel mensen zitten niet eens in de kerk! Waar denken jullie dan dat ze die vandaan hebben gehaald? Zijn ze soms naar de Jaarbeurs gegaan om handtekeningen te verzamelen tijdens de Kamasutra-dagen? Whoehaha,” kermde Eijk uit terwijl hij pijn kreeg in zijn niet-bestaande buik van het lachen.

Mgr. Eijk kwam er aantal jaren geleden voor het eerst achter dat hij niet bestond, toen hij berichten over zichzelf in de krant las waarin hij zichzelf niet kon herkennen. Sindsdien woont hij in een aardig optrekje aan de Maliebaan in Utrecht en geniet hij een beetje van het leven. Soms menen mensen zijn verschijning te zien op tv of op een pannenkoek.

Een van de vele verschijningen van kardinaal Eijk.
Een van de vele verschijningen van kardinaal Eijk.
, , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *