Broodje barbecue, deel 2

Vanochtend gaf ik jullie een voorbeeld van de zakelijke correspondentie die ik zo nu en dan voor Broodje Paap moet voeren. Ik werd benaderd door Alexij van barbecue-experts, die graag een linkruil wilde doen, aangezien Broodje Paap volgens hem onderwerpen bevat, die gerelateerd zijn aan barbecues. Zoals jullie in het betreffende stuk kunnen lezen, heb ik hem daarop een onweerstaanbare zakelijke deal aangeboden.

Inmiddels heeft hij gereageerd op mijn voorstel:

Dag Jaap,

Uw aanbod is natuurlijk erg aantrekkelijk, maar helaas kan ik met u niet in zee gaan. Bij deze dank ik u voor uw prachtige mail, en hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd dat wij geen zaken met u kunnen doen.

Met een vriendelijke groet / With kind regards,

Alexij S.
Online Marketeer

Dag Alexij,

Bedankt voor uw reactie. Het is spijtig dat u niet met ons in zee kunt gaan, maar ik kan het ook wel begrijpen. Aangezien het vastentijd is, en deze periode dit jaar toevallig precies in de winter valt, verkeren jullie uiteraard in grote financiële nood. Aangezien dit tevens een periode is dat katholieken geacht worden extra barmhartig te zijn, ben ik best bereid om voor u te bidden. Vanzelfsprekend doe ik dit op basis van ‘no cure, no pay’.

Er is echter wel een klein detail dat we nog moeten bespreken. Aangezien ik uw verzoek vandaag heb behandeld in onze rubriek met ingezonden brieven, heb ik inmiddels al gelinkt naar uw website. U kunt het betreffende artikel teruglezen op: http://broodjepaap.nl/2015/03/06/broodje-barbecue/. Als u goed kijkt, dan ziet u dat ik in dit artikel wel vijf keer heb gelinkt naar barbecue-experts.

U zult merken dat uw bedrijf hierbij zal welvaren. Ik heb inmiddels een brief gehad van een lezer die vraagt of we hem geld kunnen lenen om de Palazzetti Cayman houtskoolbarbecue te kopen. De arme man is pas ontslagen bij de steenkolenmijn en heeft zeventien hongerige kinderen te voeden. Ik vermoed dat de lezers met meer geld inmiddels zelf al een bestelling hebben geplaatst.

Omdat u momenteel niet in staat bent om op onze website te adverteren, hoeft u hiervoor niet te betalen. In plaats daarvan zou ik het waarderen als u onze weldadigheid beloont middels een kleine aanpassing op uw website. Ik heb voor u een nieuw logo ontworpen dat u (gratis) mag gebruiken op iedere pagina van uw webwinkel.

Het bovenstaande logo brengt op subtiele wijze onze liefdadigheid onder de aandacht.
Het bovenstaande logo brengt op subtiele wijze onze liefdadigheid onder de aandacht.

Zoals u ziet, zult u de blauwe achtergrond van uw website moeten veranderen in een grijze. Dat komt omdat anders het blauwe gedeelte van ons logo onzichtbaar wordt. Maar volgens uw website heeft u verschillende IT-ers in dienst, dus dat zal voor hen geen enkel probleem zijn. De HTML kleurcode is #C1C1C1. Als u dat tegen de afdeling IT zegt, dan weten ze meteen wat ze moeten doen.

Ik dank u voor onze prettige samenwerking en zie uw vernieuwde website met spanning tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Jaap de Wit
Broodje Paap

, ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


4 reacties op “Broodje barbecue, deel 2”

  • Ik heb me weten te beheersen, niet aan mijn beeldscherm gelikt, noch ben ik flauwgevallen van de honger (ik vast niet zo heel erg strikt 🙁 ) Ook heb ik nog geen BBQ besteld bij de ‘BBQ xprtz’ (vind ik persoonlijk een pakkender naam voor het bedrijf, graties tip van mij voor hen), maar dat is slechts ten dele toe te schrijven aan mijn ijzeren zelfbeheersing (die ik dus niet bezit) doch meer aan het feit dat mijn echtgenoot mijn creditcard heeft geconfisqueerd.

    Wat ik wel bijzonder vind, Alexij S. komt op de pagina met medewerkers van barbecue-experts niet voor. (check zelf: http://www.barbecue-experts.nl/team). Is het een schuilnaam, is hij pas in dienst, of is hij wellicht alweer uit dienst nadat hij het prachtige aanbod van Broodje Paap heeft geweigerd…….? Joost mag het weten.

  • Ja, het is werkelijk te hopen dat het vleesbedrijf hierbij mag ‘welvaren’ en Broodje Paap natuurlijk ook. En wie weet, zelfs de lezers/medewerkers en dergelijke nog.
    De welvaart van de virtuele wereld kan er alleen maar op vooruit gaan!

  • Buitengewoon sympathiek om Broodje Paap in maarliefst twee talen te groeten. Jullie zakelijke samenwerking zit wel snor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *