Een dreigende paus?

Met de moeder van de paus valt niet te sollen.
Met de moeder van de paus valt niet te sollen.
,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


4 reacties op “Een dreigende paus?”

 • Cornelius schreef:

  Die paus toch. Belschelijk om iemand een klap te geven die zijn moeder zou beledigen. Begrijpt niet eens de woorden van profeet Jezus: als je een klap krijgt, draai dan je andere wang toe. Het bevestigt wat we al wisten: christenen zijn als het op gewelddadigheid aankomt niet bepaald de meest heilige boontjes……..

  • Beste Cornelius,

   Volgens mij heb je het betreffende interview met de paus niet helemaal begrepen. De paus veroordeelt elke vorm van geweld. Maar wat hij met een grapje duidelijk wilde maken, is dat niet iedereen altijd erg ‘christelijk’ gaat reageren wanneer men iets wat hem dierbaar is beledigt, zoals iemand zijn moeder, of zijn religie. Het is dus niet meer dan ‘common sense’ dat je dan bij sommige mensen een gewelddadige reactie uitlokt.

   Daarmee keurt hij het geweld niet goed, maar maant hij alleen tot voorzichtigheid en wederzijds respect. Vrije meningsuiting is ook volgens de paus een grondrecht, maar probeer wel op een normale manier met elkaar om te gaan.

   Hartelijke groet,
   Jaap

  • Gelukkig heb je hier onze katholieke leider op de korrel. Ik kan er om lachen, de Paus wellicht ook, hij gaat er niet voor uit de weg. Dit maakt toch het grote verschil met een ander geloof, deze uitbeelding zou door extremisten zwaar opgepakt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *