Adorazione dei Magi

Soms zit het tegen

Jozef: Dit is de laatste keer dat ik een vlucht naar Egypte boek bij Ryanair.
De vlucht naar Egypte ging niet helemaal zoals Jozef had gehoopt.

Over Ryanair

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft maandag de lijst gepubliceerd van de circa tweeduizend vluchten die in de komende zes weken geschrapt worden. De Ierse prijsvechter worstelt onder meer met stakingen van de luchtverkeersleiding in Frankrijk, slecht weer en achterstallige vakanties van het personeel. Ryanair slaagt er daardoor niet in om zijn vliegtuigen op tijd te laten vertrekken. Door vluchten te annuleren hoopt Ryanair meer lucht te krijgen.

De vlucht naar Egypte

De vlucht naar Egypte is een Bijbelse gebeurtenis die beschreven wordt in het Evangelie volgens Matteüs (2:13-23). Hierbij vluchtten Jozef en Maria met het pasgeboren kindje Jezus naar Egypte nadat ze door een engel zijn gewaarschuwd over de aanstaande kindermoord van Bethlehem.

Ze gingen het huis binnen en vonden het kind met Maria, zijn moeder. Ze wierpen zich neer om het eer te bewijzen. Daarna openden ze hun kistjes met kostbaarheden en boden het kind geschenken aan: goud en wierook en mirre. Nadat ze in een droom waren gewaarschuwd om niet naar Herodes terug te gaan, reisden ze via een andere route terug naar hun land. Kort nadat zij op die manier de wijk genomen hadden, verscheen er aan Jozef in een droom een engel van de Heer. Hij zei: ‘Sta op en vlucht met het kind en zijn moeder naar Egypte. Blijf daar tot ik je weer roep, want Herodes is naar het kind op zoek en wil het ombrengen.’ Jozef stond op en week nog diezelfde nacht met het kind en zijn moeder uit naar Egypte.

, , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *