De Avonturen van Paus Frans

De Avonturen van Paus Frans #17

Paus Frans heeft de Broeders van Liefde liever niet in zijn badkamer.
Waarschuwing: van de bedroevende humor in deze reeks avonturen kan je spontaan een voltooid leven krijgen.

Over Broeders van Liefde

De Broeders van Liefde (Latijn: Fratres Caritate) is een rooms-katholieke congregatie van pauselijk recht die op 28 december 1807 door kanunnik Petrus Jozef Triest (1760-1836) als de Hospitaalbroeders van de H. Vincentius gesticht werd, aanvankelijk om zorg te dragen voor een groep bejaarden in de Bijloke in Gent.

De Raad van Bestuur van de Belgische organisatie van de Broeders van Liefde blijft bij de omstreden visietekst waarin euthanasie binnen de muren haar psychiatrische centra niet langer principieel wordt uitgesloten. Dat stelt het bestuur in een dinsdag uitgegeven verklaring.

Een paar weken geleden maakten de Broeders van Liefde bekend dat ze euthanasie zouden toestaan in hun instellingen. Die mededeling schoot in Rome in het verkeerde keelgat omdat euthanasie niet strookt met de leer van de katholieke kerk. Er werden gesprekken opgezet en even zag het ernaar uit dat de Broeders van Liefde op hun voornemen zouden terugkeren. Nu blijkt dat niet zo te zijn.

, , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *