Paus begint condoomwinkel

De paus begint binnenkort een condoomwinkel in Zuid-Amerika. Dat is onomstotelijk gebleken uit een interview dat hij heeft gegeven in het vliegtuig van Mexico naar Rome.

Paus Franciscus in zijn condoomwinkel.Sommige autoriteiten in het zika-gebied hebben de voorbije weken het advies gegeven om abortus te plegen of een zwangerschap te vermijden. De paus werd daarom gevraagd of de Kerk rekening kan houden met het concept van ‘het minste van twee kwaden’. Daarop gaf hij te kennen dat abortus in alle gevallen een objectief kwaad is, terwijl het vermijden van een zwangerschap niet noodzakelijkerwijs slecht is. Er zijn, zo leerde ook paus Paulus VI, situaties denkbaar waarin het niet wenselijk is om zwanger te worden.

Volgens de kerkdeskundige expert-katholicoloog op onze reli-slash-cultuur-slash-voetbalredactie, die beschikt over een woordenboek Katholieks-Nederlands, is het antwoord van de paus te vertalen als: “Moehaha, rot maar op met je NFP! Ik ga een condoomwinkel oprichten. Twee rubbertjes halen, één betalen! Brazilië, here I come, woot woot! O, en denk eraan, wie zich alleen maar bezig houdt met muurtjes bouwen, in plaats van mijn condooms te kopen, is geen christen.”

Franciscus heeft zich daarmee ook de woede van de Vereniging voor Dogmatisch Ongenuanceerde Metselaars (Vereniging D.O.M.) op de hals gehaald. “Hij zegt dus dat wij geen christenen zijn. Het staat er letterlijk: ‘muurtjes bouwen’, ‘geen christen’. Wie is hij om te zeggen dat wij geen christenen zijn? Hij denkt zeker dat hij de paus … Wat zegt u? ‘Context’? Ik weet niet waar je het over hebt, maar ga even iemand anders uitschelden. Wat je zegt ben je zelf, ja! Rot op met je microfoon!”

Traditionalisten, die over hetzelfde woordenboek als onze kerkdeskundige expert-katholicoloog beschikken, reageren ondertussen ook furieus. “Dit is de zoveelste keer dat de paus tijdens een interview op een vliegtuig de onveranderlijke leer van de katholieke Kerk officieel verandert. Ofwel is hij de antichrist, ofwel zou de man een vliegverbod moeten krijgen. Het liefst allebei.”

Wat velen echter over het hoofd zien, is dat de paus in zijn antwoord abortusartsen vergeleek met maffiosi die mensen uit de weg ruimen. We vroegen aan onze kerkdeskundige expert-katholicoloog of dit niet een zeer strenge terechtwijzing is voor professionals die zich bezighouden met de gezondheidszorg voor vrouwen. “Mooi weertje, hé? … Tralalala … Condooms.”, aldus onze kerkdeskundige expert-katholicoloog.

, , , , , , , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


3 reacties op “Paus begint condoomwinkel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *