Stond Geschreven is verleden tijd

Het interwebs raakt de laatste jaren steeds meer gristelijke weblogs kwijt. Eerst Goedgelovig, daarna opvolger Dwaze Schare, en nu is ook Staat Stond Geschreven verleden tijd. Of toch bijna.

Staat Stond Geschreven werd opgericht door theologen @JaapMarinus en @ErikDrenth. Aanvankelijk gaven ze nog commentaar op Bijbelteksten, de een uit vrijzinnig en de ander uit orthodox perspectief. Gaandeweg verkrachtten veranderden zij dit concept en kwamen er ook nieuwe bloggers: @AlainVerheij, @gderade, @HettieWemmers, en @Jeukvis. Ze hebben zich ontwikkeld tot een episch gristelijk weblog waar regelmatig halve zinnen doorgestreept zijn met een moderne schrijfstijl. Staat Stond Geschreven was de etterende pukkel op de kont van @cipnl, de ontstoken haarzak op de genitale wratten van Bert de Haan en de onvermoeibare ontmaskeraar van charismagische charlatans. Ze gaven een hoogst vermakelijke kijk op een christelijk wereldje waar ik werkelijk niets van snap.

En daar zat Staat Geschreven dan weer bovenop.
En daar zat Staat Stond Geschreven dan weer bovenop.

Ja, ik moet het toegeven, de mensen van Staat Stond Geschreven hebben zo’n andere achtergrond en geloofsbeleving dan ik, dat ik me maar zelden met hun blogs kon identificeren. Maar dat maakte deze website voor mij nu juist mateloos interessant. Voor Broodje Paap voelt Staat Stond Geschreven aan als een broer. Ja, hij is lelijk en nee, hij lijkt niet op mij, maar zonder hem voel ik me zo verdomd alleen.

De Stond Geschreven Top 5

Naar aanleiding van het trieste nieuws heb ik gisteren ongeveer een miljard mailtjes gehad met de vraag of a) Broodje Paap nog gewoon blijft bestaan (ja!) en b) wat nu mijn absolute Top 5 is van Staat Stond Geschreven-blogs. Dus bij deze presenteer ik jullie de vijf leukste, grappigste en meest herkenbare stukjes op Staat Stond Geschreven:

  1. Huisregels
  2. Over Staat Geschreven
  3. Copyright
  4. Staat Geschreven-mail
  5. Contact

Ode aan Stond Geschreven, een haiku

Tenslotte, wil ik nog even mijn laatste eer betonen aan deze grootse website door middel van een haiku. Dat leek me wel gepast.

o, Stond Geschreven
ik wil jullie opeten
maar het is vasten

, , , , , , , , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Eén reactie op “Stond Geschreven is verleden tijd”

  • Nagekeken, het klopt. SG houdt er per 19-3 mee op, tot die tijd doen ze nog een beetje uitrijden en afscheid nemen. Geen idee waarom en dat valt op want SG was goed. Wat er geschreven staat is een nota van hoofdredacteur Jaap Marinus: “Ons leven en ons geloof hebben zich verder ontwikkeld. We hebben minder tijd en minder energie om te blijven doen wat we deden. Dan is het tijd om te stoppen.” Prietpraat en lulkoek, zoals elke katholiek zondermeer doorheeft. Heren en dames: mogen we een klein beetje doorzettingskracht in adverse omstandigheden van u verwachten? Dacht u de vijmoedige protestantse boodschap alleen te kunnen verkondigen zolang alles meezit? U dacht dat de Heere, zou hij nu in uw midden plaatsnemen, zou zeggen nou goed dan houden we er maar mee op? Nee, dan doen wij katholieken het toch beter. Dankzij Jaap hè. Hoogachtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *