Raadsels rond blowende priester

De Poolse politie heeft moeite de zaak van een blowende priester op te lossen. De pastoor werd eerder deze week opgepakt, nadat hij werd betrapt in een auto met 2 misdienaars en 2,4 gram wiet. Wat er precies is gebeurd, blijft echter een mysterie, aangezien de kroongetuigen elkaar tegenspreken.

Volgens de 16-jarige misdienaar wilde het drietal een gewaagd vastenexperiment doen. Door te blowen, hoopten ze de ‘munchies’ te krijgen. Als ze desondanks niet zouden snacken, zou het vasten een extra dimensie van versterving krijgen. De tiener omschrijft zichzelf als een ‘jeugdig asceet’ en het is zijn ambitie om ‘heilig te worden met een stickie’.

De 17-jarige misdienaar kwam met een andere verklaring. Hij geeft de priester de schuld van het incident. “We zijn lid van een oecumenisch clubje, en de priester heeft ons meegelokt met het verhaal dat hij ons het een en ander wilde leren over de Anglicaanse Kerk. Hij zei dat hij met name geïnteresseerd was in de High Church.”

De priester legt de schuld echter bij de twee misdienaars. “Ik zou zweren dat ze aan me vroegen: ‘Mogen we wieroken?’ Pas nadat ze een jointje op hadden gestoken, realiseerde ik me dat ze waarschijnlijk ‘wiet roken’ bedoelden. Ik ben een beetje doof aan mijn rechteroor. Dat is toch niet strafbaar? Ik heb toen inderdaad zelf ook nog twee jointjes gerookt, maar het was niet over mijn longen, dus dat telt niet.”

Hoewel de verschillende verklaringen tot de nodige verwarring hebben geleid, heeft rechercheur Holmeski gisteren in een persconferentie bekend gemaakt dat de politie een belangrijke doorbraak heeft in de zaak tegen de priester. “Een ooggetuige heeft zich bij de ons gemeld. De plaatselijke koster heeft verklaard dat hij het tafereel van een afstandje heeft waargenomen. Hij zag hoe meneer pastoor in een ark zat met twee roze olifanten, toen deze plotseling werd bestormd door een varken in politie-uniform.”

Inmiddels is ook een verdachte gearresteerd.
Op basis van de getuigenverklaring is de politie op zoek naar de verdachte man met de platte pet in het midden.
, , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


3 reacties op “Raadsels rond blowende priester”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *