Nieuw uiterlijk voor Broodje Paap

Ruim drie maanden geleden begon ik deze website onder de naam Broodje Paap. Het was mijn bedoeling om een katholieke site te maken die een breed christelijk publiek kon blijven boeien door het aanbieden van een unieke mix van serieuze en minder serieuze artikelen. Al snel bedacht ik me dat ik dit niet alleen kon volhouden en heb ik Manoury gevraagd of hij zich bij Broodje Paap wilde voegen. Inmiddels zijn we met drie fanatieke auteurs hard op weg om deze website tot een begrip te maken, nou ja, een begripje dan. Dit is zo snel gegaan dat ik het gevoel kreeg dat we met een stormram het katholieke internet waren binnengevallen, vooral toen we onlangs nog een nominatie kregen van de jury van de Webfish Awards.

Maar we zijn er nog niet. Toen ik begon had ik een simpel ontwerp uitgekozen voor deze website dat mooi paste bij een persoonlijke blog. Hoewel de kleuren en de eenvoudige layout me wel aanstonden, viel het me de laatste tijd echter steeds meer op dat het niet meer paste bij het concept waarnaar Broodje Paap aan het uitgroeien is. Doordat we met z’n drieën zijn – ik hoop dat we mettertijd nog wat meer (gast)bloggers mogen verwelkomen – en we soms best lijvige artikelen schrijven, begint Broodje Paap trekken te vertonen van een webmagazine. Om overzichtelijke content te kunnen leveren en het mogelijk te maken om te blijven groeien, heb ik dus besloten om de website een nieuw uiterlijk te geven.

Header
Dit plaatje was u zo gewend, dat we het hebben behouden.

De categorieën, die eerst rechts stonden, staan nu in het menu hierboven onder het kopje ‘Home’. De homepage is nu niet langer een simpele lijst met de eerste alinea van ieder bericht, maar begint met het uitlichten van een aantal artikelen. Bij ieder artikel wordt een afbeelding en een korte omschrijving getoond in plaats van de eerste alinea. Daarnaast heb ik – in een pathetische poging om te slijmen bij collega bloggers, webmasters en andere internetchristenen – een pagina met links gemaakt naar andere websites die wij van Broodje Paap wel weten te waarderen: De wegwijspaap. Mocht u daar uw favoriete christelijke website nog missen, stuur ons dan gerust een linkje.

Ik hoop dat het nieuwe ontwerp bij onze lezers in de smaak zal vallen. Mocht u desondanks toch nog kritiek hebben, dan nodigen wij u van harte uit om hieronder uw reactie te plaatsen. Wij komen dan direct bij u langs om een baksteen door uw ruiten te gooien.

, ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Eén reactie op “Nieuw uiterlijk voor Broodje Paap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *