Goudvis met grote ogen

Webfish Awards 2013

In Hollywood wacht men elk jaar weer met grote spanning de Academy Awards af, beter bekend als de ‘Oscar’, en in Nederland kennen televisiemakers natuurlijk de Gouden Televisier-Ring. Het is een bekend gegeven dat christenen zich niet met dergelijke wereldse uitingen van trots inlaten. Wij christenen hebben wel belangrijkere zaken aan ons hoofd, zoals het einde der tijden, het eeuwig leven en dat soort serieuze dingen. En dus richten de gelovigen zich in alle ernst en eenvoud op de Webfish Awards … totdat Hij wederkomt.

De Webfish Awards is een christelijk fenomeen dat ieder jaar terugkeert, net zoals Kerst, Pasen en Pinksteren. Elk jaar rond deze tijd zitten christenen op het puntje van hun stoel om te ontdekken welke christelijke website nu weer de prestigieuze Webfish Award gaat winnen en zichzelf als beste christelijke website van dat jaar mag profileren. Het is dan ook met gepaste ingetogenheid dat wij van Broodje Paap van de daken schreeuwen dat we dit jaar zijn ingeschreven voor deze geweldige prijs in de categorie ‘Websites van particulieren’.

Het inschrijvingsproces ging makkelijker dan gedacht. Manoury, Marsha en ik waren erop voorbereid dat we eerst de strenge jury moesten omkopen alvorens toegelaten te worden tot de selectie van websites. We hadden dus al vakkundig een aflaat en een reliek vervalst, aangezien een deel van de jury katholiek is. Echter, blijkbaar was het invullen van een formuliertje al voldoende en nu moeten we dus zonder het voordeel van steekpenningen de strijd aangaan met prachtige christelijke initiatieven zoals GospelWords, Shiningstarmusic.com en Vraag de priester.

Het slechte nieuws is dat vorig jaar een andere katholieke website deze mooie prijsuitreiking heeft gewonnen, namelijk Ignis Webmagazine. In het kader van de oecumene zou het ontoelaatbaar zijn als er nu weer een katholieke website in de prijzen zou vallen, want dat zou tot grote onvrede leiden. Het is al erg genoeg dat zowel katholieken als protestanten het binnen hun eigen gelederen nergens over eens worden, dus als katholieken en protestanten ook nog eens een meningsverschil met elkaar krijgen is het einde zoek.

100% echte foto van de Webfish Awards 2012
Foto van Webfish Awards 2012 met een gelukkige meneer Ignis Webmagazine (winnaar), Neerlands meest spraakmakende theoloog Frank Bosman (jurylid) en Richard Gere (toevallige voorbijganger)

Hoewel ik dus onze kansen gering acht, zijn Marsha en Manoury optimistischer. Zodra ze hoorden van onze deelname is Marsha direct begonnen met het bakken van een taart in de vorm van een vis en is Manoury aan de slag gegaan met het schrijven van een overwinningsspeech. Ik heb hem verzocht daarbij de woorden ‘seks’ en ‘zoenen’ te noemen, want sinds hij deze woorden wel eens in zijn artikelen gebruikt wordt Broodje Paap nog steeds dagelijks bezocht door geprikkelde protestanten.

Vanaf vrijdag 1 november kunnen jullie allemaal gaan stemmen (op Broodje Paap). Natuurlijk zal ik jullie er tegen die tijd ook nog aan herinneren. Niet dat het veel zal uitmaken aangezien de jury (vermoedelijk) geheel uit christenen bestaat en niet uit democraten, maar toch zouden we het erg vriendelijk vinden als onze trouwe lezers hun stem laten horen. Je kan er ook voor kiezen om niet te stemmen, maar dan steken we je huis in brand.

Tenslotte, in totaal ongerelateerd nieuws, dat zeker niets te maken heeft met het feit dat we wat overbodig werk hadden verricht voor het omkopen van de jury, heeft de redactie van Broodje Paap nog een afgeknipte teennagel van Sint-Brigida en een aflaat te koop. Het gaat om een gedeeltelijke aflaat (voor een half uur minder in het vagevuur) en op de achterkant staat een leuke kleurplaat van paus Franciscus met een konijntje in zijn hand.

Disclaimer: sommig beeldmateriaal in het bovenstaande artikel kan mogelijk subtiel en op professionele wijze geretoucheerd zijn met behulp van grafische software.

, , , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


11 reacties op “Webfish Awards 2013”

  • Ik herinner me ook niet meer dat Frank een vlinderstrik droeg. Volgens mij is dat digitaal geretoucheerd. De rest van de foto lijkt me volledig authentiek.

  • Inderdaad, je hebt het gevonden! Ik heb hem een vlinderstrik gegeven. Ik wil natuurlijk de jury niet beïnvloeden (dat laat ik graag aan Manoury over), maar zeg nu zelf: het staat hem goed!

 • Bedankt voor uw stem. Deze is goed voor een volledige aflaat, natuurlijk onder de gebruikelijke voorwaarden. Overigens wil ik namens Broodje Paap toch een goed woordje doen voor Mgr. Tebarz-van Elst. Ik geef toe dat de kosten van diens ligbad enigszins uit de hand zijn gelopen, maar, zo weet ik uit zeer betrouwbare Duitse bronnen, de bisschop heeft uit solidariteit met de armen afgezien van de oorspronkelijk geplande bowlingbaan, klimrots, achtbaan, draaimolen, kunstskibaan, golfslagbaden, trampoline, halfpipe en schietbaan. Het is goed de zaken in perspectief te blijven zien.

 • Beste Jaap,

  Ook zonder dat dreigement van mijn huis in brand te steken (zijn jullie soms bij de Vaticaanse Curie in de leer geweest?) wil ik best wel op Broodje Paap stemmen, hoor! Maar die Tebartz-van Elst Award zou ik nog maar even uit mijn hoofd zetten als ik jullie was, want zelfs met veel oefenen krijgen jullie vast niet zo’n zure en ‘sunige’ uitdrukking op jullie gezicht als die Mgr T-vE heeft.

  Sans rancune,

  Ad

 • Overigens wil ik alle lezers erop attenderen dat onze weblog sinds de verbouwing van het Broodje Paap hoofdkwartier eveneens meedingt om de prestigieuze Mgr. Tebartz-van Elst Award. Aangezien de aanleg van onze wijnkelder ruim 25 miljoen meer heeft gekost dan oorspronkelijk was begroot, schat ik in dat we de concurrentie zullen verpletteren.

  • Een christen laat zich kennen door zijn goede daden. Het zijn dan ook je teamgeest en inzet voor Broodje Paap die maken dat je een vroom katholiek bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *