Soep met bosui, spinazie en gekookt ei

Recept voor Breken en delen

Ingredienten

  • 1 bosje bosui of lenteui
  • 150 gr verse of diepgevroren spinazie
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 500 ml bouillon
  • 1 gekookt ei
  • 1 el olijfolie

spinazie-soep

Bereiding

Hak de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een pan en bak de bosui 2 minuutjes. Voeg de spinazie toe en bak 3 min mee. Giet de bouillon er bij en doe de aardappel blokjes in de soep. Laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en schep in kommen.
Pel één van de vele geschilderde eieren (liefst een waarbij de verf niet door de barsten in de schil gedrongen is) en verkruimel deze boven de soep.

Uiteraard ook gemakkelijk van tevoren te maken en vervolgens ter plekke door te warmen.
Lekker met broodstengels van croissantdeeg, eventueel met wat geraspte kaas afgebakken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *