Groene asperges en aardappelpuree

Recept voor Breken en delen

Ingrediënten snelle asperges

  • 4 eieren
  • 25 gram boter
  • 200 gram dunne, gewassen, groene asperges
  • 100 ml crème fraîche
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Peterselie, fijngehakt

Groene asperges met mimosa-eieren

Bereiding snelle asperges

Breek de eieren en klopt ze in een kom, samen met de crème fraîche, de peterselie, de zwarte peper en het zout.
Neem een koekenpan en verhit deze totdat de boter bruin begint te worden. Leg de asperges in de koekenpan en giet het eimengsel erbij. Na ongeveer 10 minuten zijn de asperges klaar.
Serveer warm, met wat peterselie er bovenop.

Bereiding aardappelpuree

Maak aardappelpuree zoals je die altijd maakt, maar voeg op het laatste moment gesneden of gescheurde rucola toe, en halve cherrytomaatjes die je eerder met olie en grof peper en zout hebt gegrild. Is je oven vrij omdat je de rollade in de pan braadt? Dan kun je ok de puree natuurlijk ruim van tevoren maken en in ca. 30 minuten op 175 graden in de oven opwarmen. Lekker met een korstje van een mengsel van van ei, mozzarella en broodkruim.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *