Calzone

Calzone

Recept voor Breken en delen

Ingrediënten

Bodem

Deze hoeveelheden zijn indicatief, let op de ‘plakkerigheid’ van het deeg. Wanneer je geen zin hebt in gedoe kun je ook een pak instant pizzadeegmix gebruiken.

  • 450 gram bloem
  • 240 ml witte wijn of water
  • 75 ml olijfolie
  • Snuf zout

Vulling

  • 6 bosjes lente-ui
  • 120 ml witte wijn of bouillon
  • 80 gram gehakte tomaten
  • 160 gram gehakte olijven
  • 40 gram ansjovis (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Was en snij de lente-uitjes. Doe ze met de olijven, tomaten en een beetje olie in een pan en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat 15 minuten sudderen. Laat uitlekken en afkoelen.

Doe de bloem samen met de olie en de witte wijn of water (handwarm) in een kom. Voeg wat zout toe en meng tot een samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in twee delen. Rol de eerste helft tot een dun deeg dat in je pizzabakvorm of op je bakplaat past. Zorg dat je daarop een dun laagje olie hebt aangebracht.
Beleg het deeg met het groentemengsel maar laat een rand van enkele centimeters vrij. Verdeel de eventuele ansjovis over het mengsel.
Herhaal het uitrollen van het deeg en bedek het mengsel hiermee. Snijd eventuele randen bij en plak met een natte vinger de randen aan elkaar vast. Prik met een vork iedere paar centimeter gaatjes in de bovenste deeglaag. Bestrijk met olie.

Bak het geheel 60 minuten op 200 graden.

Vegetarische Calzone
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *