Kidneybonen

Bonenschotel met pide

Recept voor Breken en delen

Ingrediënten

  • Turks brood (pide)
  • 300 gram rode kidneybonen
  • 6 wortelen
  • 1 prei
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 centimeter geraspte gember
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 afgestreken eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepel zoete ketjap
  • 1 pot appelmoes (optioneel)

Bereidingswijze

Week de kidneybonen minimaal 12 uur. Neem 2x het gewicht van de bonen aan water en kook ze 45 minuten. Voor een snelle variant: gebruik bonen in blik en verwarm in enkele minuten.

Snij de knoflook fijn. Rasp de gember. Snij de bosuitjes, de helft van de prei, ui en paprika. Snij de peper heel fijn. Snij de champignons en wortels in dunne plakjes.

Bak eerst ui, knoflook, gember en voeg daarna de peper toe. Dan de paprika, wortel en prei, dan de champignons en op het laatst de bosui. Daarna alle kruiden, ketjap et cetera.

Doe de kidneybonen hierbij, eventueel kookvocht naar inzicht. Warm enkele minuten door.
Garneer met heel fijngesneden prei. Eet met het gezamenlijk te breken en delen brood.

Kidneybonen
Eet smakelijk!

Eén reactie op “Bonenschotel met pide”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *