Pingback: Breken en delen – Broodje Paap

Bonenschotel met pide
Recept voor Breken en delen
Ingrediënten
- Turks brood (pide)
- 300 gram rode kidneybonen
- 6 wortelen
- 1 prei
- 4 bosuitjes
- 1 rode ui
- 1 bakje kastanjechampignons
- 3 teentjes knoflook
- 1 centimeter geraspte gember
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 afgestreken eetlepel ras el hanout
- 2 eetlepel zoete ketjap
- 1 pot appelmoes (optioneel)
Bereidingswijze
Week de kidneybonen minimaal 12 uur. Neem 2x het gewicht van de bonen aan water en kook ze 45 minuten. Voor een snelle variant: gebruik bonen in blik en verwarm in enkele minuten.
Snij de knoflook fijn. Rasp de gember. Snij de bosuitjes, de helft van de prei, ui en paprika. Snij de peper heel fijn. Snij de champignons en wortels in dunne plakjes.
Bak eerst ui, knoflook, gember en voeg daarna de peper toe. Dan de paprika, wortel en prei, dan de champignons en op het laatst de bosui. Daarna alle kruiden, ketjap et cetera.
Doe de kidneybonen hierbij, eventueel kookvocht naar inzicht. Warm enkele minuten door.
Garneer met heel fijngesneden prei. Eet met het gezamenlijk te breken en delen brood.
