Pinksteren door Duccio di Buoninsegna

Déjà vu

- Ik heb volgens mij een déjà vu. - Wat is dit? Groundhog Day of zo? - Nee, het is Tweede Pinksterdag
Op Tweede Pinksterdag kregen de apostelen plotseling een déjà vu.

Over Tweede Pinksterdag

De islam is de tweede godsdienst van het land geworden en daar moet meer ruimte voor komen, aldus Joost Röselaers, algemeen secretaris van de remonstranten, en zijn collega-theologen Christa Anbeek en Peter Nissen.

Met Pinksteren vieren christenen de uitstorting van de Heilige Geest. Het feest markeert het begin van de christelijke kerk. Maar de Tweede Pinksterdag na de Eerste is een Nederlandse eigenaardigheid, aldus de remonstranten.

Drie Theologen: vervang Tweede Pinksterdag door Suikerfeest als vrije dag –
Trouw

De maandag die volgt op Pinksteren (Pinkstermaandag of tweede pinksterdag) is een vrije dag in vele Europese landen en een aantal Afrikaanse landen, waaronder Andorra, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië en grote delen van Zwitserland.

, , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *