Maria Angela Truszkowska

Maandagcitaat #78

Help iedereen zonder onderscheid, vriend of vijand. Iedereen is je naaste.
De zalige Maria Angela Truszkowska (16 mei 1825 – 10 oktober 1899) over naastenliefde.

Citaat

Help iedereen zonder onderscheid, vriend of vijand. Iedereen is je naaste.

Maria Angela Truszkowska

Over Maria Angela Truszkowska

Zij werd geboren op 16 mei 1825 en bleek een kind met een zwakke, breekbare gezondheid. Misschien kwam het wel daardoor dat zij zich aangetrokken voelde tot mensen die het slecht getroffen hadden. Ze richtte een soort opvangcentrumpje in waar ze armekinderen opving. Ze trad toe tot de derde orde van Franciscus.

, ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *