Katholiek Incorrecte Oma

Katholiek Incorrecte Oma #2

Heeft geen kerk nodig om te geloven. - De rotzakken sluiten mijn kerk.
Katholiek Incorrecte Oma is een fictief karakter.
Elke overeenkomst met een bestaande generatie katholieken berust op stom toeval.
,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Eén reactie op “Katholiek Incorrecte Oma #2”

  • Het eerste, ‘Heb geen kerk nodig om te geloven’, dat zeggen er velen!

    Zeer begrijpelijk want de Bijbelse ‘kerk’ van 2000 jaar geleden zie je helaas nauwelijks om je heen, immers Jezus heeft dat nooit bedoeld wat we nu overal zien: systemen, organisaties, clubs (net als sportclubs, om samen te komen enz), kerkleiders die zich raar kleden (een verkeerde erfenis van de Joden), en ook om ‘lid’ ergens van te worden, lees ik nerregus in het NT.

    Maar Paulus zegt in Hebr13: ‘Verzuimt uw onderlinge samenkomsten niet’.
    Dus hoe daar aan gehoorzamen? Een Bijbels samenkomen te vinden, zoals in de Handelingen de gelovigen functioneerden(!!), dus ook op straat is de ‘kerk’, om de ‘werken van Jezus’ -Joh14:12- te doen en discipelen te maken.

    Simpeler kan ik het niet maken. Alleen religie maakt dingen ingewikkeld en onschriftuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *