Mgr. Pint schorst dyslectische priester

Het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft een dyslectische priester op non-actief gezet nadat bleek dat hij 31 jaar lang tosti’s heeft geconsecreerd. Dat heeft de betreffende priester gisteren zelf verklaard. Mgr. Pint was niet bereikbaar voor commentaar.

Een gedesillustreerde patsoor De Beor
Een gedesillustreerde patsoor De Beor

Patsoor Flip de Beor is erg teleurgesteld. “Ik ben al 31 jaar priester, waarvan 28 jaar als patsoor bij deze parochel. Ik vind het heel jammer dat ik nu zo word behandeld. Iedereen maakt toch wel eens een foutje.” De Beor beweert dat hij nooit een vermoeden heeft gehad van zijn leesfout. “Natuurlijk wist ik wel dat er veel in de Bijbal staat over brood, maar nagenoeg niets over ham en kaas. Maar ja, niet alles kan in de Bijbal staan, dus ik dacht dat het onderdeel was van de traditie. Bovendien is iedereen altijd heel blij met mijn tosti’s. Nu ja, bijna iedereen. Eén parochiaan ontvangt altijd de communie op de tong, en hij verzet zich soms een beetje als ik een hete tosti in zijn mond aan het proppen ben.”

Eerwaarde heer De Beor vindt dat de bisschop hem niet eerlijk behandelt. “Monseigneur Pint zou me moeten beoordelen op mijn resultaten in plaats van technische details. Waar andere kreken gestaag leeglopen, is het bij mij altijd volle bak. Ik hoor wel eens dat de Dienst van het Woord in andere kreken saai is, maar bij mij kijkt iedereen altijd heel vrolijk als ik de lezingen doe. Vooral de brief aan de Rozijnen valt erg in de smaak. En bij de holebi zitten de mensen op het pintje van hun stoel. Het is trouwens niet alleen vanwege de mis dat ik populier ben. Voor het sacrament van borsten en verzoeking staan de mensen uren in de rij.”

“Dit is dus pure discriminatie vanwege mijn woordblindheid. Ik denk erover om een avocado in te schakelen en de bisschop aan te klagen, maar ik hoop dat het niet zover hoeft te komen. Ik bid elke dag een rozenkruis en ik hoop maar dat de Heilige Maagd Narnia ervoor zorgt dat mijn schorsing snel wordt opgeheven.”

Bron: Dyslectisch Dagbald

, , , , , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


3 reacties op “Mgr. Pint schorst dyslectische priester”

  • Gideon Krols schreef:

    beste leken, geen kwaad woord over punt.
    punt uit, ikwil nu een punt maken, hosties tosties, gewoon een typfout en glitch, zegt niets, wanneer die tosties goed zijn geconsacreerd niet mis mee,
    Punt is de krijgsmachtbisschop en heeft wel meer te doen, tosties aanbieden aan onze jongens in outremer bijvoorbeeld. Dus geen punt die Punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *