Sola fide, Jezus!

Gelukkig voor Jezus werd het christendom pas zo'n 1500 jaar na zijn dood bedacht, zodat hij nog ongestraft katholieke verhaaltjes kon verzinnen.
Gelukkig voor Jezus werd het christendom pas zo’n 1500 jaar na zijn dood bedacht, zodat hij nog ongestraft katholieke verhaaltjes kon verzinnen.
, , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


3 reacties op “Sola fide, Jezus!”

  • Geloven impliceert natuurlijk doen, tenminste aldus de Heidelbergse. Ik vind de gelijkenis wel van toepassing op mijn gereformeerde kerken. Ben dan ook blij als men naast het bewaren der Leer wel vruchten laat zien. Geloof alleen is ook maar wat doods.

  • Kan men a.j.b. in zijn ‘humor’ toch geen te platte woorden gebruiken?
    Het haalt het ‘grappige’ naar beneden, in plaats van er een ironische tint aan te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *