Maandagcitaat #21

Gerard Reve over protestanten en de Bijbel.
Gerard Reve over protestanten en de Bijbel.
, ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


9 reacties op “Maandagcitaat #21”

 • Gezien zijn uitspraken en schrijfsels kwam Gerard Reve bepaald niet bij mij over als een Godvrezend gelovig man al was hij dan als katholiek geregistreerd. Bekend is zijn gewonnen rechtzaak welke tegen hem was aangespannen wegens godslastering.

  Waarom wordt hij hier al twee keer getypeerd als vieze man?
  Proef ik hier weer gristelijke homofobie?

 • Jacobus Minissimus schreef:

  In de tijd dat ik God ver van me af wilde houden waren er twee die me dat niet toestonden: Maria, de Theotokos, de glorievolle Maagd en …. die vieze man: Gerard Reve.

 • Deze hieronder is van Karel van het Reve. Ook leuk!

  “Onder de mensen vindt de God van joden en christenen alleen zijn evenknie in figuren van het soort Idi Amin: hij wil voortdurend opgehemeld worden, en hij haalt voortdurend gruwelijke schurkenstreken uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *