Ethiek van groei?

Hierbij presenteren we de cursus  'Hoe buig je een redelijk standpunt om tot een drogreden'.
Hierbij presenteren we de cursus ‘Hoe buig je een redelijk standpunt om tot een drogreden’.
,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


7 reacties op “Ethiek van groei?”

  • ‘De kerk zweeft boven haar leden’. De kerk zijn de leden zelf. Die van nu en degene die ontslapen zijn. Tenzij je een hiëarchisch idee van de kerk aanhangt. Dan is de kerk in België een optelsom van ondermeer Léonard en Bonny. Een trapje lager de pastoors. Nog ietwat lager de diakens en net daaronder de diakens in opleiding. Mooie mix die tegenstellingen opheft 🙂

  • Sinds Roger Burggraeve me jaren geleden gechoqueerd heeft met een intervieuw waarin hij ervoor pleit mensen, die door een handicap niet in staat zijn te masturberen, letterlijk een handje te laten helpen, kan ik die man niet meer serieus nemen. Misschien was het een eenmalige uitglijder en heeft hij daarbuiten toch wel iets te vertellen.

  • Ooooh, dat wil ik ook Rob Allaert! Ik wil ook zweven. Jammer genoeg ben ik te nuchter en sta als katholiek veel te veel met mijn beide benen op de grond. Ik doe echt iets verkeerd. Of ben ik als lid van de kerk nou net één van die twee ledematen die ook ontworpen zijn om op de grond te blijven staan? Allemaal vragen!

  • En daar zweeft ze dan, de heilige Kerk. Zo boven de hoofden van haar leden die naar boven moeten kijken om de volle waarheid te aanschouwen, nog voor ze zelf last krijgen van groeipijnen.

    • Bedankt voor de tip, Kris. Mijn wensenlijstje wordt alsmaar langer 😉
      Overigens is het bovenstaande geen kritiek op een ethiek van groei, maar dat lijkt me duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *