Het nieuwe vredesproject van de paus

Afgelopen week werd duidelijk hoe paus Franciscus er hoogstpersoonlijk voor heeft gezorgd dat de jarenlange Koude Oorlog tussen Cuba en de Verenigde Staten eindelijk werd beëindigd. Dat we blij mogen zijn met een paus die zich zo inzet voor de vrede, is duidelijk. Maar het wordt steeds beter, want onze paus gaat nog meer vredesprojecten beginnen. In een exclusief interview met Broodje Paap doet hij zijn nieuwe plannen uit de doeken.

“De V.S. en Cuba waren eigenlijk een eitje; een klein voorproefje van de grote uitdaging die ik hierna zal aangaan,” aldus de Pontifex Maximus. “Mijn goede voornemen voor 2015 is om vrede te stichten tussen liefhebbers van Star Wars en liefhebbers van Star Trek.”

Paus Franciscus is zich ervan bewust dat dit niet mee gaat vallen. “Fans van Star Wars en Star Trek hebben al jaren mot en vliegen elkaar constant in de haren met lightsabers en ander speelgoed voor nerds. Persoonlijk haal ik de twee meestal door elkaar en snap ik niet waar men zich zo druk over maakt. Vooral nadat ik de Bijbel in Klingon had gelezen, dacht ik dat iedereen toch wel wat van The Force in zich had. Je hoeft echt geen Jedi te zijn om vrede te stichten met een Vulcan, toch?”

De paus heeft er duidelijk verstand van.
De paus heeft er duidelijk verstand van.

Tijdens het pontificaat van Benedictus XVI werd al eens geprobeerd om vrede te stichten tussen de fans van Star Wars en Star Trek, maar dat liep helaas op niets uit. Volgens insiders heeft dit te maken met het feit dat Ratzinger een fanatieke fan van Star Wars is en trekkies niet uit kan staan.

Benedictus XVI deed ook regelmatig aan Star Wars cosplay.
Benedictus XVI deed ook regelmatig aan Star Wars cosplay.

Franciscus is hoopvol dat het deze keer wel gaat lukken. “Je moet gewoon een beetje dezelfde taal spreken. Dat kweekt vanzelf sympathie. Voor je het weet verdwijnen alle onderlinge misverstanden en zit je lachend met elkaar aan tafel. Zo maak ik regelmatig grapjes over Star Trek: ‘Luke, I am your Holy Father!’ Woehahaha, snap je hem?”

, , , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Eén reactie op “Het nieuwe vredesproject van de paus”

  • Luke, I am your Holy Father……hahaha..

    overigens snap ik na de opmerking van de paus over gewoon een beetje dezelfde taal spreken ook ineens waarom het Ratzinger niet lukte. Je mag van een Duitser niet verwachten dat hij het Spaans machtig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *