Met Broodje Paap naar de film

Goed nieuws voor de lezers van Broodje Paap! Ik ga naar de voorpremière van de Franse film Marie Heurtin en twee van onze lezers mogen mee. Gratis! Na de filmvertoning zal er (waarschijnlijk) de mogelijkheid zijn om vragen te stellen aan de hoofdrolspeelster en de regisseur. Voor vier andere geluksvogels heb ik gratis duotickets om de film in een Nederlandse bioscoop te gaan bekijken.

Marie wie?

Marie Heurtin vertelt het waargebeurde verhaal van een veertienjarig doof en blind meisje in het Frankrijk van de 19e eeuw. Ze wordt door haar ouders bij het instituut van Larney ondergebracht, waar de zusters zich ontfermen over dove meisjes. Omdat Marie (Ariana Rivoire) zowel doofstom als blind is, is er geen communicatie mogelijk en is het meisje onhandelbaar. Toch is zuster Marguerite (Isabelle Carré) vastberaden om de duistere en stille wereld waarin Marie leeft te doorbreken. Het is een ontroerende film die de kracht van het geloof meer dan eens in de verf zet. Op het filmfestival van Locarno won Marie Heurtin de Variety Piazza Grande Award. In Nederland is de film vanaf 4 december te zien in de bioscoop.

De officiële trailer van Marie Heurtin

Gratis wat?

Zoals gezegd neem ik graag een paar mensen mee naar de voorpremière van deze film. Deze vindt plaats op dinsdag 25 november om 19:30 in Het Ketelhuis in Amsterdam. Na afloop is er een vraaggesprek met actrice Ariana Rivoire en regisseur Jean-Pierre Améris en krijgt het publiek ook de kans om vragen te stellen. Dit laatste is overigens wel onder voorbehoud. De cast is op een toer door Europa en het is momenteel nog niet zeker of ze genoeg energie over hebben om ook Amsterdam nog te bezoeken.

Verder verloten we vier duotickets die overal waar de film draait in Nederland, inwisselbaar zijn.

Wat moet je doen?

Om kans te maken op gratis kaartjes, like je de Facebook status die bij dit artikel hoort en reageer je op Facebook (onder de betreffende status) met een van de drie volgende reacties:

  • “Ik wil naar de film met Broodje Paap”, als je alleen kans wil maken op de voorpremière.
  • “Ik wil naar de film met [naam/tag vriend(in)]”, als je kans wil maken op duotickets.
  • “Ik wil naar de film met Broodje Paap of [naam/tag vriend(in)]” als je op beide prijzen kans wil maken.

Om je winkans te verdubbelen, deel je vervolgens de onderstaande status publiekelijk op je eigen Facebook pagina (optioneel).

Voor degenen die geen Facebook hebben is het ook mogelijk om een tweet te versturen met de link naar dit artikel en een van de bovenstaande voorbeeldteksten, mits je @BroodjePaap daarin tagt, dus bijvoorbeeld “Ik wil naar de bioscoop met @BroodjePaap”. Heb je ook geen Twitter en wil je toch kans maken op kaartjes? Laat dan even een berichtje achter onder dit artikel.

Wat zijn de kleine lettertjes?

De winnaars worden vrijdag 21 november bekend gemaakt. De kans dat een katholieke loterij eerlijk geschiedt is vrij klein. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Marie-Heurtin

, , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


3 reacties op “Met Broodje Paap naar de film”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *