Paus opent colloquium over huwelijk tussen man en vrouw

Op 17 november zal paus Franciscus een internationaal interreligieus colloquium openen over de complementariteit van man en vrouw. Dat heeft de Congregatie voor de Geloofsleer eerder vandaag bekend gemaakt. Op het colloquium, dat de naam Humanum heeft gekregen, zullen leiders en geleerden van veertien religieuze tradities uit drieëntwintig landen spreken over de relatie tussen man en vrouw, met als doel het huwelijk en het gezin als hoeksteen van de samenleving te bevorderen.

Humanum zal van 17 tot 19 november plaatsvinden. Het wordt georganiseerd door de Congregatie voor de Geloofsleer en is mede gesponsord door de Pauselijke Raad voor het Gezin, de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog, en de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Eenheid van de Christenen. Iedere sessie zal door een van de vertegenwoordigers van deze organisaties worden geopend, waarna vooraanstaande religieuze leiders en geleerden zullen getuigen over de wijsheid van hun tradities waarin de man en vrouw elkaar in het huwelijk aanvullen. De sessies zullen tevens korte filmpjes tonen met interviews met mensen uit verschillende tradities. Bekijk hieronder ook de trailer:

, , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *