Nee, gekkie …

Lutgardis van Tongeren was een bijzondere vrouw. Wel gekke dingen doen – zoals van hart ruilen met Christus – maar Frans leren, ho maar!
,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


0 reacties op “Nee, gekkie …”

  • sylvia schreef:

    Tja, de ene wordt patroonheilige van een heel volk omdat ze geen Frans kan leren, de andere wordt ervoor gebuisd… Eigenlijk zou Sint-Lutgardis ook de patrones kunnen geworden zijn van de Franstaligen in Vlaanderen, want die zijn evenmin in staat de taal te leren van de mensen om hen heen. Het is maar hoe je het bekijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *