BREAKING: Paus strooit met hosties

VAN ONZE CORRESPONDENT UIT MORDOR – De paus is vandaag per luchtballon ontsnapt uit het Vaticaan en is nu hosties aan het uitstrooien over Mordor. Sauron heeft dit gemeld op zijn Facebook-pagina. De controversiële Franciscus breekt hiermee met de katholieke traditie, die het uitstrooien van hosties over Mordor verbiedt.

De paus in zijn luchtballon

Sauron had al een half jaar geleden een brief naar de paus geschreven, waarin hij had geklaagd over het gebrek aan hosties in Mordor. “Ik ben zo blij dat hij nu eindelijk is gekomen,” jubelt hij op Facebook. “Mijn Orks hebben jarenlang de communie moeten missen, en dat zorgde voor veel innerlijke onrust. Maar Francisus heeft mij in een privégesprek laten weten dat het Vaticaan de regels binnenkort toch gaat herzien en een spaarzegelsysteem voor hosties gaat invoeren.”

Een woordvoerder van het Vaticaan kon alleen bevestigen dat er gesprekken tussen Sauron en Franciscus zijn geweest, maar wilde niet op de inhoud van die gesprekken ingaan. Ook kon hij niet zeggen waarom de Heilige Vader momenteel in Mordor verblijft. Volgens journalist Hein Bakvis is het verhaal echter uiterst betrouwbaar. “Als Sauron het zegt en het staat op het internet, dan zal het wel waar zijn,” aldus Bakvis.

De voorganger van Franciscus, de aartsconservatieve Benedictus XVI, veroordeelde de inwoners van Mordor nog in strenge bewoordingen. De huidige paus lijkt zich daar niets van aan te trekken. Eerder al kwam hij in opspraak toen hij geblinddoekt in een homobar een piñata gevuld met hosties kapot sloeg en daarna een emmer wijwater over een abortuskliniek leeggooide. Met zijn acties lijkt de paus alvast een voorschot te nemen op de gesprekken over huwelijk en gezin die in oktober in het Vaticaan zullen plaatsvinden.

, , , , , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


4 reacties op “BREAKING: Paus strooit met hosties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *