Traditionele stoofschotel met kip

Recept voor Beste Geert

stoopkip

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 waspeen, gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, gehakt
  • ½ prei, gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • (koolzaad)olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 5 dl water
  • 3 tl kruidenbouillonpoeder of vegetarisch juspoeder
  • 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 jeneverbessen, 3 kruidnagel, 2 laurier, ½ tl peper
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 x 160 gr Kipstuckjes
  • 1 el bloem

Bereidingswijze

De groenten bakken in koolzaadolie tot ze goed bruin zijn. Tomatenpuree toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Afblussen met de (in de vastentijd uiteraard alcoholvrije) wijn. Mosterd, kruiden en specerijen toevoegen en heel langzaam laten sudderen met de deksel op de pan. Deksel eraf halen en tot de helft inkoken, de jus is dan wat dikker. De specerijen zoveel mogelijk eruit halen (geen ramp als er iets in blijft zitten).

De Kipstuckjes door de bloem halen en in (koolzaad)olie bakken. Kipstuckjes in de jus doen en nog tien minuten heel zachtjes op het kleinste vlammetje laten staan.

Lekker met aardappelpuree, rode kool en appelmoes.


Eén reactie op “Traditionele stoofschotel met kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *