Traditionele Kroatische Aswoensdagpannenkoeken

Recept voor Flexivasten

Ingrediënten

  • 15 pannenkoeken
  • 2 eieren
  • 500 g verse ‘kaas’ (cottage cheese of kwark)
  • schil van 1 citroen
  • 400 ml Kroatische yoghurt (vooruit, Griekse of Turkse mag ook)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Split de eieren. Meng de eidooiers en citroenschil goed door de kaas. Voeg hier een beetje zout door en de helft van de yoghurt. Klop de eiwitten stijf en voeg deze voorzichtig door het kaasmengsel. Besmeer de pannenkoeken ruim met het kaasmengsel, doe ze in een ovenschaal. Doe hierover de overgebleven yoghurt en bak ze dan 15 minuten in de oven.

pannenkoeken


Eén reactie op “Traditionele Kroatische Aswoensdagpannenkoeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *