Uitgedut!: een onpartijdige recensie
Linzensoep
Recept voor Flexivasten
Ingrediënten
- 300 gram linzen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 middelgrote uien, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 kleine bleekselderij, gesneden
- 1/2 wortel, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 bosje gehakte peterselie
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1-2 eetlepels rode wijnazijn
Bereidingswijze
Doe de linzen in een kom met koud water en zet opzij (de slechte komen normaal gesproken naar boven drijven – verwijder deze).
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui 5-7 minuten. Voeg knoflook, 1 theelepel zout, tomatenpuree, bleekselderij, wortel, laurier en peterselie toe en bak nog eens 3 minuten, terwijl je roert.
Giet de linzen af. Breng 2 liter water aan de kook in de pan met de linzen. Verlaag de temperatuur en kook gedurende 30-35 minuten met het deksel half gesloten tot de linzen zacht zijn.
Roer de mosterd en rode wijn azijn door de soep en pureer met een staafmixer. De soep moet een beetje knapperig blijven. Breng op smaak met zout en peper. Eet met donker brood.
Geef een reactie