Daging Smoor

Daging Smoor

Recept voor Beste Geert

Ingrediënten

  • 2x 160 gr Vegetarische Kipstuckjes
  • 4 el (koolzaad)olie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 x rode peper in ringetjes
  • 1 teen verse knoflook fijngehakt
  • ½ tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 tl gember fijngehakt
  • 2 kruidnagels
  • 1 tomaat in blokjes
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el tamarindepasta
  • 150 ml water
  • 1 tl kruidenbouillon poeder of vegetarisch juspoeder
Daging Smoor
Daging Smoor

Bereidingswijze

In een wok of braadpan 3 el olie verhitten en de ui, knoflook en peper 10 min. op laag vuur fruiten.
Specerijen door uimengsel roeren en kort meebakken. Kipstuckjes bijvoegen en meebakken. Ketjap, tomaat en tamarindepasta erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Geheel aan de kook brengen en eventueel op smaak brengen met zout. Dit geheel met het deksel op de pan op laag vuur (op warmhoudplaatje) ca. 20 min. laten stoven. Lekker met nasi koening en sambal goreng-boontjes en sambal.


Eén reactie op “Daging Smoor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *