Spaghetti con aglio e olio

Recept voor Breken en delen

Lazy-Lemon-and-Garlic-Spaghetti

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 10 teentjes knoflook, kleingesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • eventueel bouillonblokjes

Bereiding

Kook de spaghetti al dente in een grote pan gezouten kokend water of water met bouillonblokjes.

Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook al omscheppend op laag vuur in ca. 2 minuten goudbruin. (Niet laten verbranden; dan wordt alles bitter.)

Giet de spaghetti af en meng door de gebakken knoflook. Serveer direct met goede olijfolie, eventueel met brood.


2 reacties op “Spaghetti con aglio e olio”

  • Persoonlijk ben ik helemaal ‘om’ voor de olijfolie die Alie Doorten maakt. Eerder was ze topmanager bij o.a. KLM en Baker McKenzie, maar zij is een nieuwe carrière als ‘olijvenboerin’ in de Sabijnse heuvels begonnen. Met de Pasen voor de deur wordt het tijd voor een nieuwe fles, want we staan al even droog…… Veruit de lekkerste olie die ik ooit geproefd heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *