Pasta met roomkaas, kastanjechampignons en broccoli

Recept voor Vastenvoedsel voor echte katholieken

Ingrediënten

  • 200 gramkastanjechampignons
  • 150 grambroccoliroosjes
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1,5 dl groentenbouillon
  • 8 eetlepels witbier (bv La Trappe Blond)
  • 175 gram schelppasta of tagliatelle of andere soort pasta
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
  • 2 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze

De broccoliroosjes afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Beetgaar koken en af laten koelen. De harde onderkant van de kastanjechampignons afsnijden en in stukjes snijden. De olie in een wok of braadpan verhitten en de kastanjechampignons kort roerbakken. Bouillon al roerende toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en 5 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de afgekoelde broccoliroosjes en het bier erdoor roeren. Op een hogere hittebron nog 2 minuten al roerende goed verwarmen. De roomkaas gelijkmatig erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar koken. De pasta afgieten en door het warme mengsel van de kastanjechampignons roeren. Met Parmezaanse kaas en fijngeknipte bladpeterselie garneren. Over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een goed gekoeld glas La Trappe Blond.

Pasta_met_kastanjechampignons_broccoli_en_La_Trappe_Blond.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *