Liefdesappels

Recept voor Breken en delen

Appels-uit-de-oven

Ingrediënten

  • 4 zoetzure appels (Granny Smith, Goudrenetten)
  • 200 gram rozijnen (geweld)
  • 6 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 2 klontjes boter
  • ¼ liter appelcider

Bereiding

Was de appels (niet schillen) en boor het klokhuis er ruim uit. Schik de appels in een ovenschaal met een klontje boter en laat ze in een voorverwarmde oven op 180 graden in circa 20 min. garen. Laat de appels afkoelen en giet het bakvocht terug in een pannetje. Voeg de cider toe, plus de rozijnen, en laat inkoken tot een dikke saus. Vul de appels met het mengsel.
Sla de eiwitten stijf (mag met de mixer) samen met de suiker en bedek er de appels mee. Laat ze in circa 10 min. in de oven op 120 graden bruin worden.

Noot: Natuurlijk is ook dit gerecht grotendeels van tevoren te bereiden. Lam uit de oven, appels erin – succes verzekerd. Sommige mensen (doorgaans zij die hun kinderen wel correct en opvoedkundig verantwoord opvoeden) gebruiken appelsap in plaats van cider. Persoonlijk ben ik helemaal voor de cider in de hoop dat ze dan een uurtje extra slapen.
Overigens ook erg lekker met (écht!) roomijs.


Eén reactie op “Liefdesappels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *