Jennifer’s kalkoenburgers

Recept voor Overvloedige maaltijden

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 60 g havervlokken
  • 400 g kalkoengehakt
  • 1 wortel, geraspt
  • 3 eetlepels grof gehakte platte peterselie
  • 1 scharrelei, losgeklopt
  • 8 grote bladeren witte kool, rodekool of ijsbergsla

kalkoenburger

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de ui een paar minuten zodat het rauwe eraf is. Je kunt ze ook iets langer bakken, totdat ze glazig zijn en van kleur beginnen te veranderen. Voeg de knoflook toe, fruit die een minuutje mee.

Voeg de havervlokken toe; zijn de havervlokken erg grof en groot, hak ze dan eerst iets kleiner. Bak de havervlokken 2 minuten en laat het mengsel afkoelen in een kom.

Voeg het kalkoengehakt, de geraspte wortel, de fijngehakte peterselie en het ei aan het afgekoelde mengsel toe, kruid met een flinke snuf zeezout en meng het geheel goed met je handen. Vorm er 8 hamburgers van, druk ze goed aan.

Bestrijk iedere kalkoenburger met een beetje extra olijfolie en bak ze in een grill- of koekenpan in 4-6 minuten aan iedere kant gaar. Strooi er naar smaak nog een beetje zout over.

Serveer de burgers op de kool- of slabladeren voor een frisse look.


Eén reactie op “Jennifer’s kalkoenburgers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *