Griekse pastasalade

Recept voor Flexivasten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
  • 1 gele paprika, fijngesneden
  • 1 middelgrote aubergine, in blokjes
  • 1 kleine courgette in plakken van 5 cm
  • 6 eetlepels extra virgine olijfolie
  • zout en peper
  • 45 gr zongedroogde tomaten, geweekt in 125 ml kokend water
  • 10 gr rucola
  • 20 gr verse basilicum, fijngesneden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels knoflook, fijngesneden
  • 100 gr feta, verbrokkeld
  • 350 gr farfalle pasta

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. Een bakplaat met folie bedekken en licht met olie invetten.

In een middelgrote kom rode paprika, gele paprika, aubergine en courgette met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper vermengen. Over de ingevette bakplaat verdelen.

De groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot ze licht gebruind zijn. Af en toe omscheppen.

Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en de pasta in 10-12 minuten al dente koken. Afgieten.

De geweekte zongedroogde tomaten afgieten en het vocht opvangen. In een grote kom geroosterde groenten, gekookte pasta, zongedroogde tomaten, rucola en basilicum vermengen. De resterende olijfolie, het vocht van de tomaten, balsamico, knoflook en feta toevoegen en omscheppen om te mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren of in de koelkast koud laten worden.

Tip: De volgende dag als lunch zeker zo lekker!


Eén reactie op “Griekse pastasalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *