Broodje shoarma

Broodje shoarma

Recept voor Vastenvoedsel voor echte katholieken

Ingrediënten

  • pitabroodjes of groot turks brood in punten
  • shoarmavlees (of shoarmavegetarisch)
  • shoarmakruiden
  • komkommer
  • sla
  • groene en rode paprika
  • ui in ringen
  • champignons
  • fetakaas
  • knoflooksaus, of: turkse yoghurt, zout, peper, ontpitte en geraspte komkommer, citroensap, verse gehakte knoflook of knoflookpoeder

Voorbereiding

Snijd de broodjes in en rooster ze in de broodrooster of de oven.
Snijd komkommer in plakjes.
Snijd sla in repen.
Verkruimel fetakaas.
Maak de yoghurt op smaak met knoflook(poeder) ontpitte, geraspte en drooggedepte komkommer, zout, peper, en wat citroensap (of gebruik knoflooksaus).
Doe alle losse ingrediënten in aparte schaaltjes

Bereidingswijze

Bak de rode en groene paprika met de champignons en de ui op in een pan. Zet apart en houd warm.
Bak de shoarma met de kruiden aan totdat deze mooi van kleur is.

Serveer alles in aparte schaaltjes en vul je broodje naar wens.

Eventueel aan te vullen met frites.

Broodje shoarma
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *