Pier Giorgio Frassati

Maandagcitaat #74

Een katholiek kan niet anders dan gelukkig zijn. ... Het doel waarvoor wij gemaakt zijn, leidt ons over ons levenspad. Dat pad mag dan nog zo bezaaid zijn met doornen, het is niet verdrietig. - Pier Giorgio Frassati
De zalige Pier Giorgio Frassati (6 april 1901 – 4 juli 1925) over geluk en verdriet.

Citaat

Een katholiek kan niet anders dan gelukkig zijn. … Het doel waarvoor wij gemaakt zijn, leidt ons over ons levenspad. Dat pad mag dan nog zo bezaaid zijn met doornen, het is niet verdrietig.

Pier Giorgio Frassati

Over Pier Giorgio Frassati

Minder gekend is de zalige Pier Giorgio Frassati uit Turijn, waar hij in 1901 geboren werd in een aristocratische familie. Hij groeide op in deze hogere burgerij, hield van sport, bergbeklimmen, had vele vrienden, maar ontwikkelde tegelijk een diepe devotie tot Maria. Reeds als kind bad hij heel devoot de rozenkrans, en altijd had hij deze op zak en hij schaamde zich niet, zelfs met medestudenten de rozenkrans te bidden. Hij probeerde iedere dag de eucharistie bij te wonen en geregeld hield hij nachtelijke aanbidding. Tegelijk was hij zeer sociaal begaan, werd lid van de Katholieke Actie en toen hij in 1925 na een korte ziekte vrij onverwachts en nog zeer jong overleed, werd pas duidelijk hoeveel armen hij had geholpen. Zijn vader, die tot dan toch eerder afstandelijk stond tegenover de Kerk, werd zijn eerste bekeerling. Paus Johannes Paulus II verklaarde Pier Giorgio Frassati in 1990 zalig en noemde hem de heilige van de Zaligsprekingen. Hij werd de patroon van de jongerenwerelddagen.

, , ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Eén reactie op “Maandagcitaat #74”

  • Onafhankelijke, wetenschappelijke beproevingen leveren het klinische bewijs:
    onze Catholight producten maken van vasten een feest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *