De serieuze Thomas

Sint Thomas is aan het brainstormen met Onze Lieve Heer.
Sint Thomas is aan het brainstormen met Onze Lieve Heer.
, ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


6 reacties op “De serieuze Thomas”

 • sylviavandenheede schreef:

  he, mijn reactie staat hier niet in… Die was, in antwoord op Fa, dat het dan maar goed was dat Jezus zijn mop niet kon vertellen.

 • Jongen, je moet maar denken dat je ons met je lijden mooi van de zonde verlost hebt. Daar had ik het pas nog over, eens kijken, ja hier is het: S.Th XLIX, q.III,1. Nou, mooi toch? Always look at the bright side, je weet wel.
  Ja fijn. Maar dat thomisme van jouw gaat het op den duur toch niet worden.

 • Thomas: “Waar was u in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag?”
  Jezus: “Sorry, ik ben nu even niet in de stemming voor een kruisverhoor.”

  • Jaap de Wit schreef:

   In mijn ogen gaat dit alleen te ver indien je gelooft in een God die op een wolkje zit met een lange grijze baard en al even lange tenen. Maar in dat geval kun je beter in het vliegend spaghettimonster geloven of atheïst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *