Een klein karweitje

Hiëronymus van Bethlehem deed er 23 jaar over om de complete Bijbel in het Latijn te vertalen.
De kerkleraar Hiëronymus van Bethlehem (ca. 345-420) deed er 23 jaar over om de complete Bijbel in het Latijn te vertalen. Deze vertaling werd bekend als de Vulgaat.
, ,

Jaap de Wit

Jaap is geboren in 1978 in het wonderschone Bergen op Zoom, en thans woonachtig in Gouda. Overdag is hij software engineer en ‘s avonds is hij Rooms-Katholiek. Hoewel hij kort na zijn geboorte al een tijdje katholiek is geweest, was hij jarenlang atheïst. Op een dag in 2010 liep hij per abuis tegen het het ware geloof aan en sindsdien zit hij weer stevig in de kerkbanken. Sinds 2012 is hij enthousiast lid van Koor Padua en sinds 2014 is hij ook acoliet in Gouda.

Alle berichten van Jaap


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *